Welkom op onze website
Welkom bij Autorijschool KempKosten_rijles_image

Beter leren autorijden met vele extra’s én een grotere slagingskans

Beter leren autorijden met vele extra′s én een grotere slagingskans?

Dat is de Rijopleiding in Stappen oftewel RIS. Bij de Rijopleiding in Stappen leer je in stappen. Met de RIS is het mogelijk om voor iedere leerling een rijopleiding &primeop maat&prime samen te stellen. RIS biedt een goede voorbereiding op je rij-examen en wat je als automobilist moet kennen, kunnen en willen. De RIS is opgebouwd uit 4 modules. Deze modules bestaan uit handelingsscripts. Door de scripts in een voor jou logische volgorde aan te leren onstaat een rijopleiding op maat.

Je gaat steeds een stap verder, als je de vorige stap voldoende beheerst. Je eerste stap is een huiswerkopdracht. Je laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 39 scripts verdeelt over de 4 modules.

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste module worden je kennis en vaardigheden getoetst. De instructeur neemt deze toets af. In de tweede en derde toets kun je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan een examensituatie. De examinator geeft je bovendien tips ter verbetering. In de derde toets, de tussentijdse toets (TTT), kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen.

 

Meer artikelen